För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

 

Säkerhet & Personlig information

Acreto - GDPR

Samtycke

I de fall då detta krävs eller är lämpligt, erhåller Acreto samtycke från kunden innan behandlingen av personuppgifter. Kunden kan exempelvis samtycka genom att läsa och godkänna köpeavtal i vår webshop eller vid registrering av en reklamation el garantiärende i Acreto Servicewebb.

Kunden har rätt att återkalla ett lämnat samtycke och- eller ändra lämnade uppgifter. Acreto kommer i dessa fall att ändra uppgifterna eller avidentifiera, om samtycke är en förutsättning för behandling av personuppgifterna.

Säkerhet

Acreto värnar om den personliga integriteten.

De uppgifter som anförtros Acreto AB behandlas på ett betryggande sätt. Endast anställda personer med behörighet har tillgång till uppgifterna och skydd finns för både intrång och förstöring av uppgifterna.

Acreto behandlar personuppgifter endast för särskilda och uttryckligt angivna ändamål. Exempelvis behandlas uppgifterna för att på kundens egen begäran fullfölja en beställning/order alternativt hantering av reklamations- och garantiärenden som kunden/användaren själv registrerat hos oss. Personuppgifter används för reklam och markandsutskick, endast då samtycke finns, för att kunna lämna kunden/användaren bättre service och personligare erbjudanden.

Behandling av personuppgifter

Alla registrerade kunder/användare ska känna sig trygga när de anförtror Acreto sina personuppgifter. Acreto följer lagar för att skydda den personliga integriteten.

Så skyddar vi personuppgifter

GDPR(General Data Protection Regulation)som ersätter PuL(25/5 2018) syftar till att skydda persondata för EU-medborgare. Lagen gäller för behandling av personuppgifter inom hela EU och för all verksamhet som bedrivs, myndigheter, företag och enskilda individer.

Dina personuppgifter är alltid skyddade hos Acreto AB. Vi prioriterar alltid skyddet av all information du anförtror oss och följer naturligtvis de lagar och regler som finns tex Dataskyddsförordningen (GDPR) och regler om banksekretess mm för att skydda din integritet. Endast personer med behörighet har tillgång till informationen.

Uppgifter som behövs för att Acreto AB, genom reklam eller på andra sätt ska kunna lämna mer personliga erbjudanden och/eller bättre service föregås av ett samtycke.

Du kan naturligtvis få information om vilka uppgifter om dig som Acreto behandlar, i form av en kopia och även begära att uppgifter tas bort eller ändras, om de skulle visa sig vara felaktiga eller ofullständiga. Du kan även begära att dina uppgifter inte ska behandlas och därmed bli ”bortglömd” ur våra system om förutsättningen för behandlingen inte ligger tillgrund för en ekonomisk transaktion där bokföringslagen i vissa fall styr.

Referens: GDPR – Dataskyddsförordningen, 2016:679

Cookiepolicy

Vad är en Cookie? 

Cookies är små textfiler som sänds till och lagras på din enhet (exempelvis mobil, dator eller surfplatta) och som är vanligt förekommande på internet. En del är nödvändiga för att du ska kunna använda webbplatsens funktionalitet fullt ut, medan andra används för att förbättra din användarupplevelse och underlätta navigation på webbplatsen.

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy.

Varför används Cookies?

Vi använder cookies och likande tekniker (gemensamt kallade cookies) för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna snabba upp hastigheten på webbplatsen. Vi använder cookies endast som ett sätt för att öka servicen gentemot dig som kund.

För att vidareutveckla våra digitala tjänster använder vi även cookies för utvärdering av sök- och användarbeteenden inom och utanför vår sida. Syftet är att optimera användarupplevelsen samt för att föra statistik.

Vi lämnar inte ut någon personlig identifierbar information från cookie-användningen till tredje part. 

Cookietyper

  1. Sessionscookies (en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet).
  2. Varaktiga cookies (cookies som ligger kvar i din dator tills du tar bort dem eller de löper ut).
  3. Förstapartscookies (cookies som sätts av webbplatsen du besöker). 
  4. Tredjepartscookies (cookies som sätts av en tredjeparts webbplats).
  5. Liknande tekniker (tekniker som lagrar information i din webbläsare eller i din enhet på ett sätt som liknar cookies)

Vilka Cookies använder vi?

Nödvändiga cookies
Dessa är nödvändiga för att erbjuda våra grundläggande tjänster så som att handla via hemsidan och chatta med oss. Om du väljer att stänga av dessa cookies kommer du exempelvis inte kunna handla på våra hemsidor.

Funktionscookies
Dessa behövs för att vissa funktioner på vår sajt skall fungera, exempelvis för att bilder ska visas optimalt i den enhet du använder. Om du inte accepterar dessa cookies kommer du inte att kunna nyttja den fulla funktionaliteten som vår sajt erbjuder. 

Analys- & anpassningscookies
Dessa används för att exempelvis utveckla vår hemsida så vi kontinuerligt kan förbättra användarupplevelsen. Det ger oss möjlighet att både erbjuda dig produkter och tjänster baserat på ditt köp och beteende på sajten, samt komma ihåg vad du lagt i varukorgen. Om du väljer bort dessa Cookies kan du exempelvis gå miste om relevanta produktrekommendationer.

Marknadsföringscookies
Dessa cookies använder vi oss inte av.

Kan jag radera mina Cookies?

Du styr själv styra vilka cookies som läggs på din dator direkt via din webbläsare.
Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av funktionen, det gör du i din webbläsares inställningar. Då lagras inga kakor men du kommer inte heller att kunna använda vissa funktioner på webbplatsen. Vill du ta bort redan sparade kakor gör du även det i webbläsarens inställningar. Det finns även tjänster som gör det möjligt för dig att välja vilka cookies du vill stänga av. Om du väljer att stänga av cookies kan det medföra att vissa av våra tjänster inte fungerar.